Klamydiatest - Kvinna - Självtest

Ord. pris: 
399 kr
Rea:
29 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1664405
Delbetala från 2 kr/mån Mer info
Du sparar: 
370 kr (93%)
Typ:
KLAMYDIATEST KVINNA
Antal:
Finns i lager
Enkelt Självtest för dig som är Kvinna!

UTGÅNGSDATUM 2020-04

Varför testa sig för klamydia som kvinna?

Klamydia är en av våra vanligaste könssjukdomar. Den smittar vid oskyddat sex och kan för kvinnor ge symptom som sveda när man kissar, flytningar och klåda – men i många fall får man inga symptom alls och märker således inte av infektionen vilket är en av anledningarna till att den förs vidare till andra partners.
Obehandlad infektion kan orsaka livmoderhals-, livmoder- och äggledarinfektion. Har du klamydia bör du därför påbörja behandling så snart som möjligt. 

Hur går självtestet till för kvinnor?

Du som är kvinna tar ett vaginalprov där du gnuggar en bomullspinne mot insidan av slidväggen. Provet postar du sedan kostnadsfritt till vårt laboratorium för analys i samma förpackning som testet kom i.
I förpackningen finns även tydliga instruktioner samt en kod som du använder för att tryggt kunna hämta ditt svar på vår hemsida.
Svaret är 99,5 % tillförlitligt (lika säkert som hos läkaren) och finns tillgängligt redan inom 24 timmar (vardagar) från det att ditt prov anlänt till laboratoriet. Skulle ditt självtest visa att du har klamydia ska du kontakta sjukvården så snart som möjligt för behandling och smittspårning enligt smittskyddslagen. 

Vad kan obehandlad klamydia leda till?
Obehandlad klamydia bör betraktas som allvarligt då det kan leda till att äggledarna blir inflammerade och så pass skadade att man senare kan få problem att bli gravid.